PaintExpo 2024 – Förberedelserna är i full gång

Foto: Ytforum

Det är hög tid att börja planera för en av världens största mässor inom lackering och ytbehandling – PaintExpo 2024. Liksom tidigare år arrangeras mässan i Karlsruhe och aktuella datum är 9–12 april. Från och med föregående gång så har Leipziger Messe tagit över arrangörskapet för mässan och genomför den nu alltså för andra gången. Den tidigare ägaren FairFair GmbH led svårt, som många andra mässarrangörer, under pandemin och tvingades sälja mässan till en mer kapitalstark ägare.

Nu börjar alltså förberedelserna för alla bolag som antingen ställer ut på mässan eller planerar att besöka den.

– Jag skulle rekommendera alla företag som planerar att på olika sätt delta på PaintExpo att snarast boka hotellrum om de inte redan har gjort det. Det kommer att bli fullt på hotellen och arrangörerna bedömer att det i år blir över 12 000 besökare, säger Björn Delin vd på Nice Events Scandinavia som är PaintExpos officiella partner i Sverige och även bolaget bakom den nordiska ytbehandlingsmässan Scandinavian Coating.

Flera företag i de nordiska länderna arbetar internationellt och har under många år ställt ut på mässan i Karlsruhe. Några exempel är Aabo-Ideal, Caldan, Crescosito, Moldow, Ventherm, Blastman, Epifatech och Robnor. Dessutom är flera av de internationella färgtillverkarna, som arbetar i Norden, med på mässan. Mölndalsföretaget Triab har haft monter på PainExpo många gånger:

– PaintExpo är viktig för Triab. Av vår försäljning är mer än 50 % på export och historiskt sett har deltagandet på PaintExpo alltid gett oss nya affärsrelationer. Triab har produkter och teknik som ligger i tiden, när det gäller reducering av koldioxidutsläpp (konvertering från gas till elugnar) och i teknisk framkant i snabba målningsprocesser med en låg energiåtgång, säger Triabs marknadschef Clas Nord.

HangOn i Hillerstorp utvecklar och tillverkar produkter för bland annat upphängning. Företaget har en global närvaro i fler än 40 länder:

– Temat för HangOn på PaintExpo kommer vara att hjälpa våra kunder att skapa en hållbar lackering genom en ökad hängdensitet. I vår uppdaterade CCC-kalkyl kommer man, förutom att kunna beräkna kostnader och energiförbrukning per detalj, även kunna beräkna koldioxidavtrycket på sin lackerade detalj, säger Andreas Orre, marknads- och exportchef för HangOn.

Totalt kommer PaintExpo 2024 att presentera uppemot 550 utställare på mer än 30 000 kvadratmeter i tre mässhallar, vilket gör evenemanget till en heltäckande mötesplats för hela ytbehandlingsbranschen.