AkzoNobel bjuder in till global startup-tävling

Bild: AkzoNobel

Startups är inbjudna till att upptäcka en värld av möjligheter inom färgindustrin när AkzoNobel för andra gången arrangerar den globala startup-tävlingen Paint the Future. Bidrag kan lämnas in till och med den 20 juli. Alla bidrag får återkoppling och feedback från experter inom industrin och de utvalda finalisterna bjuds in till ett event i slutet av 2021. Vinnarna av tävlingen erbjuds partnerskap och att tillsammans med AkzoNobel utveckla framtida affärsmöjligheter. Nya tekniker och komplexa lösningar kan utvecklas mycket snabbare genom samarbeten. På bara två år har Paint the Future genererat 18 framgångsrika lösningar. 

– Att utforska nya teknologier och lösningar för våra kunder är något vi har gjort i hundratals år. Utvecklingen av olika tekniska lösningar accelererar. Genom att bjuda in till Paint the Future 2021 vill vi fortsätta tänja på gränserna för våra förväntningar, vad vi fantiserar om och vad kommande generationer vill ha. Paint the Future är vårt ekosystem för att driva innovativa samarbeten för färgindustrin, säger Klaas Kruithof, Chief Technology Officer.

Paint the Future 2021 har fokus på fem olika utmaningar: Förbättrad funktionalitet, kundupplevelsen, smarta applikationer, cirkulära lösningar samt optimerad tillverkning och supply chain.