Bristle Blaster i nya varianter

Bristle Blaster är ett handhållet elverkyg med vilket man skapar en blästerlik yta, liknande sandblästring.

Den patenterade teknologin tar effektivt bort korrosion och beläggningar med hjälp av en roterande borsttrissa, med ett stort antal stålpiggar. 

– Vårt sortiment av Bristle Blaster har nu utökats till totalt fem olika modeller. Förutom den eldrivna, den luftdrivna och axial, för svåråtkomliga utrymmen, har det nu tillkommit en batteridriven modell och en eldriven modell med dubbla band. Den senare innebär att man kan använda två 23 mm borsttrissor och får på så sätt dubbel kapacitet, säger Hans Åkesson, Anti-Corrosion. 

De nya modellerna är både säkra och bekväma. De är bland annat försedda med ett antivibrationshandtag som innebär bekvämt och ergonomiskt handhavande och även en säkerhetsbrytare, som måste hållas intryckt för att maskinen ska fungera. 

– Bristle Blaster är ett mycket uppskattat verktyg som framför allt används som ett komplement till vanlig blästring då begränsade ytor ska rengöras. Det är enklare än att blästra och de tar effektivare ner i porerna än en vanlig sliptrissa. Verktyget ger enkelt och effektivt en blästerlik yta. Med de nya modellerna har vi nu ett brett och komplett produkterbjudande till våra kunder, säger Hans Åkesson.