Dürr får pris från Microsoft

Foto: Dürr

Dürr har utsetts till vinnare i Microsoft Intelligent Manufacturing Award med mjukvaruprodukterna från DXQanalyze-familjen. Mjukvaran samlar in tillgängliga produktionsdata och utvärderar dessa för att utveckla lämpliga åtgärder för att optimera produktionen. Med hjälp av maskininlärning kan programvaran härleda okända korrelationer och mönster och identifiera potentiella fel i förväg.

Microsoft Intelligent Manufacturing Award (MIMA), som anordnas av Microsoft Tyskland och managementkonsultföretaget Roland Berger, lyfter fram företag som ger ett värdefullt bidrag till industrins framtid genom innovativa idéer och lösningar. Priser delas ut i fem kategorier. Det finns också ett övergripande pris till det företag som imponerar på juryn i alla kategorier. I år utsågs Dürr Systems till vinnare av det övergripande priset för sina mjukvaruprodukter DXQanalyze. 

– Att vinna Microsoft Intelligent Manufacturing Award gör oss inte bara mycket stolta, utan stärker oss också i vår vision om ett helt digitaliserat måleri, säger Dr. Jochen Weyrauch, vd för Dürr Systems AG.