Byte till Galfan gav flera fördelar

Foto: SSAB

I ett pressmeddelande har SSAB informerat om de fördelar företaget Pepab Produktionspartner erhöll vid byte till den belagda plåten Galfan. Tidigare använde företaget Aluzink och galvad plåt och numera används bara Galfan. Att enbart använda ett material innebär mindre lagerhållning och dessutom bättre inköpspriser.

– Nu när vi har använt Galfan ett tag märker vi skillnaden vid produktion i verkstaden. Galfan har större formbarhet och håller vinklarna mycket bättre när man bockar plåten. Den är med andra ord mycket trevligare och enklare att bocka, säger Thomas Johansson, inköps- och kundansvarig på Pepab.

Flera av produkterna som tillverkas ytbehandlas av en legolackerare. Aluzink har inte fungerat vid målning utan där har Pepab använt galvad plåt. Men på Galfan går det alldeles utmärkt att måla.

Galfan är en beläggning av zink-aluminiumlegering som enligt SSAB ger ett bättre korrossionsskydd än traditionell förzinkning. Skiktet består av 95 % zink och 5 % aluminium och kan erhållas i tjocklekar mellan 7 och 23 µm.