Greiff får stororder från Volvo

Motalaföretaget Greiff har tecknat avtal med Volvo Cars om att ta fram en ny lackeringsanläggning åt fabriken i Torslanda. Det gäller en del av ett nytt, stort reparationsområde som Volvo utvecklar. Där ska Volvo kunna lackera och göra mindre reparationer efter att de färdiga bilarna slutmonterats. Hela anläggningen byggs i en befintlig lokal.

– Här ska man kunna syna och reparera småskador, om det har hänt något under själva monteringen. Det är sådant som egentligen inte ska hända, men man måste ändå ha en anläggning om behovet skulle uppstå. Bilarna ska vara perfekta när de sedan levereras till kunden, berättar Thomas Petersen, vd på Greiff.

Affären blev klar i januari, och arbetet med att ta fram olika 3D-modeller för hur det ska se ut är redan i full gång. Till sommaren ska hela området stå klart. Det betyder att det är ett väldigt snabbt projekt. Greiff har flera gånger tidigare levererat både små och stora jobb åt Volvo, vilket Thomas Petersen tror har bidragit till att bolaget valde Greiff framför andra aktörer till det aktuella projektet.