MacDermid avser förvärva Coventya

Bild: MacDermid

Element Solutions Inc, en företagsgrupp vilken MacDermid Enthone Industrial Solutions ingår i, har tecknat ett avtal om att förvärva Coventya, ett internationellt företag som tillhandahåller specialkemikalier för ytbehandling i över 60 länder på fem kontinenter. Affären, som kräver ett myndighetsgodkännande, förväntas gå igenom i slutet av året.

– Vi är mycket glada över att tillkännage vårt anbud på Coventya. Detta är en fantastisk verksamhet som passar perfekt in på våra kriterier om företagsförvärv och är ett företag som vi har beundrat i årtionden. Coventya har en lång erfarenhet av innovation och högkvalitativa lösningar på attraktiva nischmarknader såsom våra egna. Vi tror att Coventyas djupa kundrelationer, lösningsorientering och enastående team kommer att förbättra vårt företag och bredden och kvaliteten på de lösningar vi erbjuder till våra nyckelmarknader. Med detta förvärv förväntar vi oss att vår verksamhet inom MacDermid Enthone Industrial Solutions ska kunna hitta skalfördelar samt ett mer komplett produktutbud. Det finns inget vi tycker mer om än att investera i våra robusta företag och ledare i lika bra företag och team. Möjligheten med Coventya är ett fantastiskt exempel på detta, och vi ser fram emot att välkomna Coventya-teamet till Element Solutions-familjen, säger Element Solutions vd Benjamin Gliklich.

Coventya kommer att ingå i MacDermid Enthone Industrial Solutions, dotterbolag till Element Solutions Inc. Båda företagen finns idag representerade i Sverige.

– I nuläget vet vi inte vad det kommer att innebära på den svenska marknaden mer än att det känns positivt. Vi kommer tills vidare att bedriva våra respektive verksamheter som vanligt, berättar Lars Knutsson, försäljningschef för MacDermid Perfomance Solutions Scandinavia AB.