Nouryon lanserar ett integrerat nordiskt företagscenter i Göteborg

Illustration: Castellum / Krook & Tjäder

Nouryon, Sveriges största företag inom specialkemi, skapar ett integrerat företagscenter för sina närmare 400 anställda inom affärs- och servicefunktioner. Det nya nordiska företagscentret kommer att öppnas under tredje kvartalet i år.

– Det nya nordiska kontoret i Gamlestaden i Göteborg speglar Nouryons ambition att fortsätta investera i regionen, som redan har nio produktionsanläggningar i Sverige, Norge och Finland. Genom att flytta våra nyckelfunktioner till en och samma plats kommer vi att förbättra vår förmåga att växa med våra kunder, säger Johan Landfors, vd Nouryon AB och affärsområdeschef för Technology Solutions och Europa på̊ Nouryon. 

Bild: Johan Landfors, vd Nouryon AB.

I och med att Nouryon omvandlar sin globala kundtjänst till centraliserade och integrerade servicecenters i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien, har det nya nordiska företagscentret dessutom valts till att bli företagets europeiska servicecenter. Flera av Nouryons mest profilerade uppfinningar har sitt ursprung i Norden, till exempel Levasil och Bermocol för vattenbaserade färger med lång livslängd och hög kvalitet. Forskning och utveckling är centralt för Nouryon och bedöms som nyckeln till företagets framtid. Dagens forsknings- och utvecklingsteam kommer att vara kvar på sina nuvarande platser i Sverige: Stenungsund, Bohus och Sundsvall.