Ny vd för Hempel

Lars Petersson kommer att ta över som vd på färgtillverkaren Hempel. Han började på företaget i mars 2015 som operativ chef.

– Med Lars Peterssons insikter i Hempel, hans marknadsinsikt, hans ledaregenskaper och de resultat han skapat har han visat att han är rätt person att ta över som vd och fortsätta resan för Hempels framtida globala omvandling och tillväxt. Styrelsen har stora förväntningar på Lars och hans verkställande ledning, och vi ser mycket fram emot att fortsätta samarbetet, säger Richard Sand, styrelseordförande i Hemple A/S.

Nuvarande vd Henrik Andersen börjar som vd och koncernchef i Vestas A/S den 1 augusti 2019. Fram till dess fortsätter han sitt engagerade dagliga arbete för Hempel och bidrar till en optimal överlämning till Lars Petersson och direktionen. Lars Petersson har civilingenjörsexamen i industriell ekonomi och management från Chalmers tekniska högskola. Lars har tidigare varit Senior Vice President i Europas största fönsterfabrikant, Inwido, och Vice President i det globala golvbolaget Tarkett.