Proton Group blir huvudsponsor till Vandalorums Designskola

Foto: Proton Group

Proton Group är nu huvudsponsor till Vandalorums Designskola i Värnamo. Designskolan riktar sig till alla barn och unga som är nyfikna på hur saker är gjorda, vill skapa med händerna och gillar att testa olika spännande material och tekniker. Deltagarna kommer dessutom att få göra studiebesök hos flera av Proton Groups tillverkande bolag, ta del av spill från verksamheterna att använda i sitt skapande och se hur formgivning ser ut och fungerar i olika typer av verksamheter. 

Proton Group har varit engagerad i Vandalorums utbildningsprogram tidigare och med denna satsning väljer man att gå in och stötta Designskolan för höstterminen 2023 och vårterminen 2024. Engagemanget syftar till att ge fler barn och unga en rik och stimulerande fritid samt tillgång till en professionell kultur. 

– Vi är imponerade av det engagemang och arbete som Vandalorum driver för att stärka barn och ungas intresse för kultur, design och formgivning. För oss på Proton Group passar det väldigt väl med våra ambitioner att ge barn och ungdomar i bygden möjligheten till en aktiv fritid, men också för att visa olika arbeten som finns inom tillverkande industri. Med vårt engagemang hoppas vi dessutom att fler företag i bygden sponsrar Vandalorum för en ökad insyn i industrin och ett rikt kulturliv, säger Emma Ohliw, marknads- och kommunikationschef på Proton Group.