Vinnare utsedda i tävlingen Paint the Future

Foto: AkzoNobel

Vinnarna av Paint the Future’s globala startup-tävling utsågs efter tre intensiva bootcamp-dagar på AkzoNobels huvudkontor i Amsterdam. Denna omgång av tävlingen lanserades den 18 maj 2021 och attraherade 245 bidrag från 62 länder. Tio finalister valdes ut och bjöds in till Amsterdam för att delta i AkzoNobels bootcamp. Tre vinnare utsågs – Aerones från Litauen som bidrog med robotlösningar för målning på hög höjd, SprayVision från Tjeckien som presenterade en datadriven metod för optimal färgapplicering, samt israelitiska SolCold som presenterade en hållbar självkylande ytbehandling.

– Innovation i samarbete kan verkligen bidra till att transformera färgindustrin. Jag ser fram emot att blanda dessa passionerade entreprenörers talang med vår kunskap om färg. Tillsammans kan vi skapa nya lösningar för våra kunder som vi ännu inte har kunnat föreställa oss, säger Klaas Kruithof, AkzoNobels CTO och Paint the Future-juryns ordförande. 

Detta är AkzoNobels andra globala startup-tävling, den första genomfördes 2019. Regionala startup-tävlingar har även genomförts i Brasilien (2020), Kina (2021) och senast i år i Indien.