Sherwin-Williams investerar i brandklassad miljöcontainer

Foto: Denios

I ett led att öka säkerheten för både personal och verksamheten har Sherwin-Williams, Bellö (Eksjö kommun) investerat i en brandklassad miljöcontainer, WFP-X22, från Denios. Det är den största av Denios modeller och är en extrautrustad ”walk-in” lösning.

– För fem år sedan investerade vi i en brandklassad miljöcontainer till labbet i Märsta. Eftersom den har fungerat så ville vi ha en till Bellö också, säger Lennart Carlsson, Laboratory manager.

Placeringen av enkeldörren kundanpassades för maximal flexibilitet och all invändig elektrisk utrustning är EX-klassad enligt Atex. Miljöcontainern har teknisk ventilation, värme, led-belysning och hyllsektioner installerade. Förberedelse för kundens egna branddetektorer installerades. Denios som har tillverkat miljöcontainrar i mer än 35 år har en lång tradition av att testa och certifiera sina förvaringslösningar för att kunna garantera säkerheten som utlovas. Med CE-märkning och ETA (europeiskt godkännandecertifikat för icke harmoniserade byggprodukter) uppfylls EU-kommissionens system för brandprovning och klassificering av byggprodukter och konstruktioner.

– Att miljöcontainern är definierad, med vilken brandklassning den har, säkerhetsutrustning och att installationerna finns dokumenterade är jättebra. Räddningstjänsten var positiva, myndigheterna hade inga kommentarer och även försäkringsbolaget var positiva. Denios brandklassade miljöcontainer uppfyllde det vi behövde, avslutar Lennart Carlsson, Laboratory Manager.

– Det är alltid extra kul att leverera till återkommande kunder. Särskilt när de är måna om säkerhet och har höga krav på sin förvaringslösning, säger Magnus Karlsson på Denios som ansvarade för projekteringen.