Svenska Aerogel tecknar avtal med brittisk ytbehandlingsspecialist

Foto: Svenska Aerogel

Stort Chemicals blir Svenska Aerogels nya distributör i England och Irland. Stort är ett familjeägt företag med huvudkontor i Bishop’s Stortford och är distributör för flera kända europeiska råmaterialtillverkare. De har ett flertal lokala lager samt värdefull erfarenhet av att importera till England, vilket har blivit en utmaning för många bolag i och med Brexit.

– Vi är väldigt glada över att få arbeta med Svenska Aerogel, ett bolag som ligger i framkant när det kommer till teknik för ytbehandling. Våra leverantörer är noggrant utvalda, och Svenska Aerogels produkter kompletterar de andra produkterna i vår portfolio väl, säger Richard Gilkes, Managing Director på Stort.

Stort är framför allt inriktade på ytbehandling. Detta är betydelsefullt för Svenska Aerogel, vars starkaste marknadssegment just nu är Bygg & Fastighet.

– Det är en viktig inkörsport för oss att arbeta med en så etablerad spelare med stor teknisk kunskap. Stort är en fristående och dynamisk distributör, vilket gör att vi kan få en god direktkommunikation till deras ägare, säljare och kunder, säger Joakim Wanner, Sales Director på Svenska Aerogel.

I början av september kommer Svenska Aerogel att påbörja en utbildning tillsammans med Storts säljstyrka. Dessutom kommer bolagen att genomföra kundbesök tillsammans i England och Irland under hösten.