Teknos bygger ny fabrik i Tyskland

Foto: Teknos

Teknos förstärker sin närvaro i Tyskland genom att bygga en ny fabrik i Steinau an der Strasse i Hessen. 

– Tyskland är en viktig marknad för Teknos Group. Genom att bygga en ny modern anläggning ger vi oss alla möjligheter att skapa en hållbar framtid och ge näring till våra innovationer, säger ägare och vd Paula Salastie. 

Tillsammans med medarbetare, kunder och leverantörer kan Teknos vidareutveckla sin portfölj, arbeta mer effektivt och svara ännu snabbare och med större flexibilitet mot marknadens behov. Med den nya anläggningen hoppas Teknos kunna locka än fler nya talanger till företaget som kan bidra till att stärka företaget.

– Efterfrågan förändras och frågor som hållbarhet blir allt viktigare. I den planerade anläggningen kan vi systematiskt utöka våra kompetenser och optimera produktionskapaciteten på ett så hållbart och effektivt sätt som möjligt, tillägger Thomas Palm, vd för Teknos Tyskland. 

Nu när köpeavtalet för tomten har slutförts kan planerings- och byggfasen börja. Idag bedöms att anläggningen ska stå klar och produktionen kan komma igång inom de närmaste tre åren. Teknos Tyskland finns för närvarande på tre platser i Tyskland – Alzenau, Brüggen och Fulda och sysselsätter cirka 200 personer.