Aabo-Ideal förvärvar tyskt företag

Lars Hjortebjerg (CFO), Oliver Leifholz (Försäljning), Gaby Yost (Service), Gynter Lorenzen (CEO). Foto: Aabo-Ideal

Den danska tillverkaren av lackeringsanläggningar Aabo-Ideal har förvärvat det tyska företaget AB Anlagenplanung GmbH, som har många års erfarenhet från ytbehandlingsbranschen som konsultföretag. Sammanslagningen av de två bolagen ger goda förutsättningar för att stärka Aabo-Ideals position som leverantör på den tyska marknaden. AB Anlagenplanung GmbH:s namn har ändrats till Aabo-Ideal GmbH och är nu den lokala divisionen för Aabo-Ideal, som sköter försäljning och service för hela DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz).

De senaste åren har Aabo-Ideal levererat ett antal projekt i samarbete med AB Anlagenplanung GmbH. Deras professionella inställning i kombination med djupa kunskaper har gjort det enkelt för Aabo-Ideal att kunna leverera lösningar som möter kundens behov och krav. Allt detta gör att AB Anlagenplanung GmbH bedöms kunna medverka till att Aabo-Ideal blir än mer synliga på den tyska marknaden, framgår av ett pressmeddelande från företaget.

Det har varit viktigt för Aabo-Ideal att vara etablerade lokalt med personal som kan ta hand om såväl befintliga som nya kunder från början. Sammanslagningen av de två bolagen ger en god grund för synergi mellan kunnande och resurser. Det betyder att kunder i Dach-regionen har kompetenta och tysktalande kontaktpersoner inom försäljning, support och service från första dagen.

Under de senaste åren har Aabo-Ideal upplevt en stark efterfrågan på det nya konceptet Go Greener, vilket resulterar i betydande minskningar av energianvändning och koldioxidutsläpp. Bedömningen är att konceptet också är intressant för kunder i Tyskland.

I och med förvärvet är nu Aabo-Ideal representerade av försäljnings- och serviceföretag i Danmark, Sverige, Polen, Mexiko, Tjeckien och Tyskland. Dessutom finns ett nätverk av agenter i resten av världen.