AkzoNobel sätter färg på Europas högsta byggnad

Fotomontage av Varso Tower som visar Warszawas skyline.

Inom några år får Europa en ny högsta byggnad i form av den polska Varso Tower som byggs i närheten av centralstationen i Warszawa. AkzoNobel levererar färg till den exteriöra byggnadskonstruktionen. Ett 310 meter högt kontorstorn; Varso Tower, designat av Foster + Partners, byggs av den internationella fastighetsutvecklaren HB Reavis och kommer att dominera horisonten i den polska huvudstaden.

– Det är väldigt inspirerande att arbeta med detta projekt tillsammans med flera ledande namn inom byggnadsindustrin, säger Mattijn Klaver, Sales Manager Benelux AkzoNobel Powder Coatings. Kunderna vill ha känslan och utseendet från flytande färg men med pulverfärgens unika egenskaper. Vårt Interpon D-sortiment tillgodoser dessa behov och finns i en bred variation av trendiga kulörer med olika finish. Det är en mycket hållbar produkt vilket innebär att den dessutom ger ekonomiska fördelar för våra kunder.

Varso Tower är planerat att stå färdigt 2021 och på 53:e våningen kommer det att finnas en utsiktsplats med en svårslagen utsikt över staden.

– Vi har levererat marknadsledande produkter till landmärken över hela världen, vilket gör det extra spännande att också vara med i Varso Tower-projektet, tillägger Daniela Vlad, Managing Director för AkzoNobels Powder Coatings affärsområde. Med detta projekt kan vi återigen visa vår passion för färg för hela världen.