SurTec förvärvar italienska Aluservice

Foto: Freepik

SurTec har förvärvat italienska Aluservice, ett företag specialiserat på utveckling och tillverkning av ytbehandlingsprocesser för ytbehandling av legeringar av aluminium, zink, stål och järn. Aluservice har en ledande position på arkitekturmarknaden i Italien. SurTec kommer att erbjuda Aluservices produkter över hela världen via SurTecs försäljningsnätverk och kommer att ytterligare internationalisera verksamheten.

– Efter 40 år av framgångsrik verksamhet insåg vi att vi behövde finansiella resurser, som enbart stora multinationella koncerner kan erbjuda, för att säkerställa kontinuitet och vidareutveckling. Vi är glada över att bli en del av SurTec Group och ser med entusiasm fram emot de nya utmaningarna som ligger framför oss, säger dr Raffaele Cadorna, vd för Aluservice.

– Förvärvet av Aluservice är ytterligare ett steg framåt i vår strategi för den italienska ytbehandlingsmarknaden. Vi är glada att gå samman med en aktör med högt anseende på marknaden och därigenom ytterligare förbättra värdet som levereras till våra respektive kunder, säger dr Fulvio Lamberti, CFO för SurTec Group. 

Våren 2021 förvärvade SurTec kemiverksamheten från Italtecno i Italien, som precis som Aluservice utvecklar och distribuerar kemiska processer för ytbehandling av aluminiumlegeringar och stål. Därigenom har SurTec ytterligare stärkt sin position i Italien.