AkzoNobel utsett till Top Employer

AkzoNobels svenska verksamhet har fått utmärkelsen Top Employer 2022 av det oberoende europeiska Top Employers Institute. Certifieringen utvärderar en rad olika parametrar kopplade till arbetsgivarfrågor som påvisar bolagets engagemang för en bättre arbetsplats.

– En objektiv bedömning av oss som arbetsgivare är mycket värdefullt och ger oss en bild av våra interna processer och vad vi som arbetsgivare kan göra ännu bättre, för våra medarbetare och för framtida kollegor, säger Kees-Jan Starrenburg Country Director AkzoNobel Nordics.

För AkzoNobel utmärker sig speciellt resultaten för kvaliteten och nivån av digitala HR-processer och verktyg, utbildning- och utvecklingsprogram för medarbetare och ledare, ledarskap och strategi.

– Vi är oerhört stolta över att ha certifierats med Top Employer då det bekräftar den kvalitet och de ambitioner vi har för vårt HR-arbete, säger Åsa Waldemarsson HR Manager Norden.

– För att ta reda på vad som fungerar bra och vad vi kan förbättra så har vi under flera år arbetat med medarbetarundersökningar. 87 % av våra medarbetare deltog senast och det finns ett stort engagemang bland våra medarbetare att påverka sin arbetsplats. Top Employer-certifieringen och resultateten ger oss ytterligare insikt och kunskap om våra styrkor och förbättringsområden som arbetsgivare, fortsätter Åsa.

Utöver Sverige mottog även AkzoNobels verksamheter i Frankrike och Tyskland för första gången Top Employers-certifieringen. För tredje året i rad certifierades AkzoNobel i Nederländerna och USA, för sjätte året i rad i Brasilien, för nionde gången i Kina och för tionde året i UK. Då AkzoNobel i år har fått Top Employers-certifiering för fem europeiska marknader erhålls även utmärkelsen Top Employer Europe.