BCF erhöll pris för rapporten Net Zero Roadmap 

Marknadschef Amy White, hållbarhetschef Patricia Durany-Fernandez, marknadsdirektör Callum Plummer och vd Tom Bowel, alla från BCF. Foto: BCF

Publication of the Year Award, ett pris instiftat av Trade Association Forum, tilldelades denna gång BCF (British Coatings Federation) för framtagandet av den brittiska ytbehandlingsindustrins första upplaga av Road to Net Zero. Det är en omfattande rapport, som beskriver branschens framsteg hittills när det gäller att minska koldioxidutsläppen samt mål och praktisk information för medlemmarna, om hur de kan mäta och minska sitt koldioxidavtryck. Rapporten avslutas med rekommendationer för regeringen att stödja industrin på denna resa, och vad som behövs från hela leveranskedjan för att säkerställa en framgångsrik bransch.

– Jag är oerhört stolt över hur väl teamet arbetade tillsammans för att skapa ett enastående dokument, och jag är glad över att se att den nu har fått detta välförtjänta erkännande. Jag vill särskilt betona bidragen från Patricia Durany-Fernandez, BCF:s hållbarhetschef, för att ha undersökt och skrivit färdplanen och till BCF:s marknadsföringsteam för deras kreativa insatser för att sprida publikationen, säger BCF:s vd Tom Bowtell, i ett pressmeddelande.

Priset delades ut vid 2024 Trade Association Forum (TAF) Awards i London, inför över 350 delegater. TAF är en brittisk samlingsorganisation för olika branschföreningar och stödjer dem i deras arbete.