Elmia Subcontractor förbereder för en säker mässa

Förberedelserna inför höstens underleverantörsmässa är i full gång och intresset är stort för att återigen kunna träffas den 9­­–12 november efter ett års uppehåll.

Arrangören lovar samma känsla i hallarna och samma fokus på affärer som alltid annars, men mässan kommer att vara anpassad på ett sätt som gör att man kan erbjuda säkra möten. 

– Vi har tagit tempen på besökarna och intresset för att komma till Elmia Subcontractor är stort, därför är det viktigt att vi öppnar försiktigt och på ett säkert sätt. Vi är väl förberedda och har vidtagit alla nödvändiga åtgärder som gör att vi kan arrangera en säker mässa. Det handlar bland annat om breda och luftiga gångar, separata in- och utgångar samt trängselvärdar runt om på mässan, säger Johanna Bjurevik, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Ända sedan pandemin startade har Elmia, tillsammans med övriga mässarrangörer i Sverige, jobbat med säkra möten genom det framarbetade konceptet Vi ses säkert. När Elmia Subcontractor öppnar i november är mässan en självklarhet för industrikoncernen Weland:

– Vi vill vara tillgängliga för våra kunder, för kollegor i branschen och för andra besökare. Det är viktigt att visa att vi kan – långsamt och på ett säkert sätt – återgå till något som kan liknas vid det normala. Det känns riktigt bra att vara tillbaka på Elmia Subcontractor, säger Mattias Andersson, marknadschef på Weland. 

I år bjuder Elmia Subcontractor på digitala möten kombinerat med den fysiska mässans styrkor. Matchmakingen Subcontractor Connect arrangeras därför både på plats och digitalt vilket skapar möjligheter för fler internationella och nationella kontakter. Smarta tekniska lösningar presenteras genom aktuella case på nya Tech Arena samt världsunika produkter, innovativa material och konstruktioner på inspirationsarenan InnoDex.

Fyra teman genomsyrar Elmia Subcontractor 2021: Hållbarhet, Smart industri, Kompetens samt Samverkan. Programmet bjuder även på nedslag i montrarna med besök hos ett antal utställare.

– I år är det utställarna som står i strålkastarljuset. Efter en tid utan att kunna träffa sina kunder hoppas vi att det blir riktigt fina återseenden på Elmia Subcontractor. Utställarna är mässans hjärta och själ, utan dem hade mässan aldrig blivit vad den är i dag – det tycker vi är värt att uppmärksamma, säger Johanna Bjurevik.