Greiff Industrimiljö AB blir del av Aabo-Ideal Group

Från vänster: Bo Dybbro, CFO, Claus Aabo Andersen, DACH, Gynter G. Lorenzen, CEO, Aabo-Ideal. Thomas Petersen, Greiff, och Hans Henrik M., Greiff. 

Från den 31 maj 2021 är Greiff Industrimiljö AB en del av Aabo-Ideal Group.

2018 bildades Aabo-Ideal genom ett sammangående av två danska leverantörer av lackeringsanläggningar. Från och med sista maj i år ingår även Greiff Industrimiljö i gruppen.

Tillsammans har företagen under de senaste 30 åren levererat mer än 3000 anläggningar till hela världen. Genom sammangåendet kommer man att komplettera varandra även om verksamheterna har varit likartade inom många områden.

– Vi ser fram emot vår fortsatta resa, nu med Thomas Petersen och resten av teamet från Greiff ombord. Thomas fortsätter som chef för Greiff i Sverige och kommer att ansvara för den globala verksamheten inom våtlackering och vår fortsatta och gemensamma kompetensutveckling inom området, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Med Greiffs läge i Sverige och Aabo-Ideals lägen i Danmark, Polen, Mexiko och Tjeckien, kommer man ännu närmare sina kunder och kan därmed erbjuda snabbare service. 

Genom sammanslagningen bildas en helhetsleverantör inom ytbehandlingsutrustning med en bred kompetens inom system för pulver, ED-lackering, våtlackering, energioptimering och lösningar för ventilation och värmeåtervinning. 

Både Greiff och Aabo-Ideal kommer att fortsätta sina verksamheter som tidigare. Greiff kommer i framtiden att marknadsföras som Greiff, en del av Aabo-Ideal Group. Pågående samarbete med kunder och leverantörer fortsätter som tidigare.

Henric Fagerlind, från Aabo-Ideal, kommer i framtiden att ansvara för försäljning och konsultation inom pulveranläggningar och ED i Sverige. Försäljning av och försäljningsstöd inom våtlackeringsanläggningar samt service och reservdelar för hela företagsgruppen kommer att ske från Greiffs kontor i Motala.