Ny generation instrument för väderprovning

Nu kommer fjärde generationen av Q-Labs instrument för accelererad väderprovning: QUV med UV-lysrör och kondenserande fuktighet och vattenspray samt Q-SUN xenonskåp för att reproducera skador som orsakas av solens fulla spektrum. Båda styrs via dubbla pekskärmar och har lampor med längre livslängd. 

Generation 4 av Q-Labs instrument för accelererad väderprovning. Överst Q-SUN xenonskåp i tre modeller: Xe-3, Xe-1 och Xe-2. I förgrunden QUV.

Den nya generationen QUV och Q-SUN har ett antal förbättringar. Instrumenten är utrustade med dubbla 7”-pekskärmar i fullfärg som tillåter användaren att samtidigt se maskinstatus och programmerings- eller diagnosmenyer. Om en av skärmarna skulle sluta fungera slås det automatiskt över till enskärmsläge. Användargränssnittet är enkelt och intuitivt med åtta språk (engelska, tyska, franska, spanska, italienska, kinesiska, japanska och koreanska). Det finns ett inbyggt SD-kort som säkerställer säkerhetskopiering av alla relevanta provningsdata. Lamporna finns med längre livslängd eller med högre irradians. Maskindiagnostik kan utföras med virtuella diagram. Instrumenten kalibreras enkelt med hjälp av smarta sensorer. 

Elastocon är Q-Labs återförsäljare i Sverige, Norge och Danmark.