Pulverlacker med tonvikt på hygien

En ökad efterfrågan på hygienförbättrande produkter har fått AkzoNobel att skynda på tillägget av antimikrobiella egenskaper till Interpon D1000- och 2000-sortimentet av arkitektoniska pulverlacker. Renlighet är högt på dagordningen och den antimikrobiella BioCote-tekniken innebär ett ökat skydd mot mikrober som bakterier och mögel, som kan orsaka problem som dålig lukt, fläckar eller materialnedbrytning.

Förbättrade Interpon D AM – den första produkten av sitt slag för företagets arkitektoniska segment – kan användas på en variation av inomhusytor, bland annat fönsterkarmar, takplattor, metallskiljeväggar och hissdörrar. Den följer fjolårets lansering av företagets antimikrobiella Interpon AM-sortiment, som normalt används i miljöer där god hygien är extra viktigt såsom sjukhus, kliniker, omklädningsrum, skolor och kollektivtrafik.

– För konsumenterna är hygien ett område som är viktigt och det innebär att vi måste hitta olika vägar att erbjuda osynliga skydd och göra det enklare att öka standarden för hygien i livet och på arbetet, säger Daniela Vlad, Managing Director för AkzoNobels Powder Coatings-verksamhet

BioCote Ltd är en marknadsledande leverantör av antimikrobiella lösningar och har mer än 25 års erfarenhet av antimikrobiell teknik. Med BioCote kommer den antimikrobiella tekniken i arkitektoniska pulverlacker att skapa mer hygiena miljöer genom att minska mängden mikrober på ytor med upp till 99,99 %. BioCote-tekniken gör det enklare att hålla en yta ren, vilket innebär att Interpon D AM-sortimentet håller sig fräschare och renare längre.