Planeringen forsätter inför Scandinavian Coating med nytt hygienkoncept

Den 24–25 mars 2021 slår Øksnehallen i Köpenhamn upp portarna för Scandinavian Coating, Nordens främsta mötesplats för den nordiska ytbehandlingsbranschen. För sjätte gången arrangeras mässan och den har utvecklats till ett etablerat koncept med en utställning som visar marknadens senaste produktnyheter och ett intressant konferensprogram. Ett efterlängtat event för branschen som väntat länge på ett tillfälle att träffas och göra affärer.

Planeringen fortsätter att rulla på, och självklart följer vi utvecklingen och myndigheternas råd och restriktioner noga – säger Björn Lindforss, projektledare från BraMässor. Vi har också utvecklat ett Safe To Visit-koncept med en rad åtgärder för att minska smittspridning som vi kommer att tillämpa. 

Bara ett stenkast från centralstationen i Köpenhamn ligger Øksnehallen, en byggnad med historia från tidigt 1900-tal. Här kommer ytbehandlingsbranschen att träffas under två dagar för att ta del av produktnyheter, intressanta seminarier och nätverka. Drygt 70 utställare finns på plats för att visa det senaste inom branschen.

Intresset bland utställare och besökare även utanför Nordens gränser har visat sig öka. I år finns det utställare från bland annat Italien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Polen. Arrangörerna förväntar sig även besökare från flertalet europeiska länder.

– Mässan med tillhörande konferensprogram i Köpenhamn är ett ”måste” för alla i branschen. Här kan du äntligen möta dina kunder face-to-face på en mässa igen efter alla inställda evenemang. Vi är många som känner att utvecklingen i branschen tar fart nu och många står i begrepp att göra nyinvesteringar. Detta gör att jag tror på ett rekordstort besökarantal i mars nästa år, säger Hans Henrik Moldow, medlem i styrgruppen och styrelseledamot MAB – Maleudstyrs- og anlægsleverandørernes branscheforening. 

Ökad satsning på konferens med internationella talare

Scandinavian Coating satsar nu ännu mer på att bygga upp ett högkvalitativt konferensprogram med internationella talare. Ambitionen är att konferensen ska bli den största och ledande konferensen i Norden för hela ytbehandlingsbranschen. Tema för konferensen 2021 är Automation och Digitalisering samt Hållbarhet (energibesparande åtgärder och miljö). För att säkerställa att konferensen kommer att innehålla de hetaste nyheterna och de bästa talarna har arrangörerna bakom Scandinavian Coating skickat ut ett Call for Papers till hela sitt europeiska närverk.

Viktigare än någonsin med nätverkande

När branschen träffas är nätverkandet också en stor del av arrangemanget. Första kvällen hålls den populära branschfesten, den nordiska ytbehandlingsbranschens egna Galamiddag med underhållning och en gemensam middag på Carlsberg Museum & Business Center.

För mer information om Scandinavian Coating, se www.scandinaviancoating.com