Unibap och Assars Industri sluter avtal

Unibap och Assars Industri AB har slutit avtal om installation av ett kvalitetsavsyningssystem för pulverlackering.

Under våren/sommaren kommer Unibap att leverera en intelligent avsyningscell baserad på Intelligent Vision Platform (IVP) för identifiering av lackeringsdefekter i Assars pulverlackeringslina. IVP använder sig av neurala nätverk (AI) som lärs upp för att identifiera målningsdefekter och kommer att fungera som ett stöd i avsyningsprocessen i fabriken. Systemet kommer att bidra till högre kvalitet samtidigt som den minskar risken att felaktigt lackerade produkter levereras.

– Det är fantastiskt roligt att Assars har gett oss förtroendet att leverera en intelligent automationscell. Då det gäller avsyning av pulverlack ger det oss möjligheten att utnyttja vår tidigare lösning för industriell lackering och visa att den går att reproducera i en ny produktionsmiljö. Assars är ett innovativt och framåttänkande bolag och en perfekt samarbetspartner för oss, säger Mikael Steiner, försäljningschef vid Unibap AB.

Assars Industri AB är ett legolackeringsföretag som specialiserar sig på pulverlackering. Företaget har lång erfarenhet av pulverlackering och har kapacitet att hantera både små och stora produktionsserier ämnade för såväl inomhus- som utomhusbruk. Företaget är baserat i Hillerstorp.

– Som en av de ledande inom kvalitativ pulverlackering vill vi höja branschstandarden med ett kvalitetssäkringssystem från Unibap. Det är spännande för oss att implementera AI i vår produktion för att ligga i framkant inom automatiserad produktion. Det här är ett innovationssteg framåt för oss och även för hela branschen, säger David Holmberg, platschef vid Assars Industri AB.