Årets Bäckmanpristagare – motocrossföraren Jackie

Bäckmanpriset på 15 000 kronor gick för 2020 till den unga motocrossföraren Jacqueline (Jackie) Löfqvist, Filipstads MCK och Folkare MK. Motiveringen lyder:

”För en helhjärtad och lyckosam satsning i en stenhård sport med högt satta mål där blod, svett och tårar tillhör vardagen. En satsning som kommer att sätta Filipstad på motocrosskartan i hela Sverige!”

Mars Blåder, vd Bäckmans Blästermaskiner delar ut priset till Jackie Löfqvist.

Jackie testade motocross redan som fyraåring och tyckte att det var jätteroligt. Idag utövar Jackie (15 år) en mycket målmedveten träning där hon varvar skolan med tuffa pass på gymmet och på sin Kawasaki 250-kubik. Målet är att stå på pallen i SM före 18 år och sen köra EM/VM. 

Mats Blåder, VD Bäckman Blästermaskiner:

– Jackie är en förebild för unga utövare av sport och motocross i synnerhet. Hon vet för att nå sina drömmar krävs det passion, målmedvetenhet och hård träning. 

Det årliga Bäckmanpriset instiftades 2019 i samband med företagets 50-årsjubileum. Tanken med priset är att uppmärksamma personer, organisationer eller föreningar som genom sina insatser gynnar kommunen Filipstad och dess invånare. Förra årets pristagare var initiativtagarna och grundarna till Filipstads Skateboardpark.

Bäckman Blästermaskiner AB i Filipstad och SBM AB (Svensk Blästring & Maskinteknik AB) i Laholm är tillsammans Nordens största tillverkare av industriell blästerutrustning. Företagen har tillsammans 25 anställda och omsatte 2019 ca 55 miljoner SEK.