Falu Vapen gör guldfärg i kampanj med Triss

I hundratals år har den klassiska faluröda färgen utsmyckat våra hus, torp och gårdar – men nu lanseras en exklusiv uppdatering. Falu Guld är en fasadfärg inom produktserien Guldkant, som innehåller spår av äkta guld utvunnen från gruvan i Falun.
– Röda hus och Falun går hand i hand, men nu är det guld som gäller, säger Conny Alfsson, vd på färgtillverkaren Falu Vapen Färg AB.


I Sverige har husen varit röda i hundratals år, och den klassiska faluröda färgen har sedan starten haft sin hemvist i Falun. Ett företag med kunskap om detta är Falu Vapen Färg AB, som har producerat rödfärg i Falun sedan 1926. Företaget inleder nu ett oväntat samarbete med Svenska Spels varumärke Triss. Resultatet av samarbetet är Falu Guld – en fasadfärg innehållande pulveriserad malm från gruvan i Falun. Malmen kan innehålla spår av äkta guld.

– Det är inte många som vet att det en gång i tiden utvunnits guld i Falun, och det är guldmalm från denna del av gruvan som vi fått av Svenska Spel Tur, som vi tillsatt i färgen. Jag skulle våga påstå att det här är Sveriges mest exklusiva fasadfärg, och den kommer garanterat se till att ditt hus glimrar i grannskapet, säger Conny Alfsson, vd på Falu Vapen Färg AB.

Falu Guld finns i limiterad upplaga om 300 exemplar och finns att beställa i trelitersutförande via utvalda återförsäljare. Färgen är en modern vattenburen alkydoljeemulsionsfärg som har egenskaper som påminner om riktigt guld. Den är glimrande vacker och lättstruken. Cirkapris: 1 895 kr/3 liter. Mer information finns att läsa på faluvapen.se.