PaintExpo kommer att genomföras

Efter den positiva utvecklingen under de senaste veckorna tyder nu allt på att PaintExpo kommer att kunna genomföras. Den internationella mässan för industriell lackeringsteknik kommer äga rum den 12 till den 15 oktober 2020 på mässområdet i Karlsruhe, med mer än 500 nationella och internationella utställare. Omfattande hygienåtgärder kommer att vidtas för att det ska bli säkert för såväl besökare som utställare. Med sin utställningsportfölj erbjuder PaintExpo ett världsomfattande utbud för att anpassa våtlackerings-, pulverbeläggnings- och bandlackeringsprocesser till aktuella krav och framtida inriktningar.

– Förflyttningen från april till oktober har visserligen lett till några tidsrelaterade avbeställningar från utställare, men det kommer att finnas över 500 utställande företag i Karlsruhe. Vi är mycket glada att det nu åter föreligger planeringssäkerhet för utställare och besökare samt för partners, rapporterar Jürgen Haußmann, verkställande direktör för mässarrangören FairFair GmbH.

För genomförandet står mässarrangören väl förberedd med sitt team. Tillsammans med Messe Karlsruhe samt med respektive delstats- och kommunala myndigheter utarbetas ett omfattande koncept för hygien och säkerhet som alltid kan anpassas till aktuella förhållanden. 

Jürgen Haußmann

– Detta innebär bland annat, att det till och med på besökarintensiva dagar ska finnas minst fyra kvadratmeter distansyta per mässbesökare, tillägger Jürgen Haußmann. En ytterligare säkerhetsaspekt skapas genom uteslutande online-biljettförsäljning respektive online-inlösen och -registrering av entrékuponger. Dagskassor tillhandahålls inte i enlighet med säkerhetskonceptet, anmärker arrangören. 

Komplett utbud för framtidens lackering

Med sitt produkt- och tjänsteerbjudande täcker utställarna alla processkedjor för våtlackering, pulverbeläggning och bandlackering. Områden som till exempel digital omvandling, lösningar för automatisering och förenklad robotprogrammering, förbättring av energi- och resurseffektivitet eller ytmetallisering är bara några områden som står i fokus. Mässan möjliggör därmed för professionella lackerare och inhouse-lackeringsföretag inom alla branscher, att informera sig om nyheter, trender och teknologier för beläggning av komponenter och underlag av alla materialtyper. Samtidigt är det ett perfekt tillfälle för informationsutbyte och för att etablera kontakter – bland annat också för att förbättra eventuellt svaga leveranskedjor till mer stabila och hållbara kedjor.

Ytterligare information samt aktuell förteckning över utställare och produktområden kan hämtas från www.PaintExpo.com