SurfaceTechnology-mässan framflyttad till oktober

Foto: Deutsche Messe

På grund av den nuvarande krisen kring coronaviruset har arrangörerna av ytbehandlingsmässan SurfaceTechnology i Stuttgart skjutit upp datumet. Arrangemanget, som ursprungligen planerades att hållas i juni 2020, kommer precis som många andra mässor att flyttas till hösten. Det nya datumet är 27–29 oktober 2020 i Stuttgart parallellt med parts2clean.

– Vi var mycket väl förberedda, men vi har inget val, säger Olaf Daebler, global chef för SurfaceTechnology Germany. Att skjuta upp SurfaceTechnology är absolut nödvändigt på grund av dekretet i Baden-Württemberg. Vi är dock glada över att vi har lyckats hitta ett alternativt datum för ytbehandlingsindustrin, som kommer att kunna skapa nya affärer i Stuttgart under hösten efter den nedgång som krisen har skapat.

Ministeriet för sociala frågor i Baden-Württemberg har utfärdat ett tillfälligt dekret som instruerar hälsomyndigheterna att avbryta alla större sammankomster med mer än 1 000 deltagare. Detta inkluderar SurfaceTechnology. Med det nya datumet kommer mässan att hållas parallellt med parts2clean i Stuttgart Exhibition Center. SurfaceTechnology i Hall 5 och 7, och parts2clean i Hall 7 och 9.

Detta leder till en situation som redan fanns 2014 och 2016, då de två evenemangen hölls parallellt och delade en av totalt tre hallar.

– Det finns goda synergieffekter mellan SurfaceTechnology och parts2clean, säger Daebler, som ansvarar för båda mässorna inom teamet på Deutsche Messe AG. En del av besökarna kommer att vara mycket intresserade av att besöka båda mässorna.

Alla frågor om uppskjutandet av SurfaceTechnology kommer att besvaras i FAQs på www.surface-technology-germany.de/home.